nog vragen?

Natuurlijk heeft u nog vragen. Het plaatsen van uw kind bij een ander voor de hele dag is niet iets wat je even tussendoor bedenkt en doet. U kunt natuurlijk altijd even bellen, of tijdens uw bezoek uw vragen kwijt. Maar hieronder staan alvast wat voorlopige antwoorden.

Bedenk: vragen staat vrij 😉

Hoe regel ik dat, opvang van mijn kind?

Dat kan op verschillende manieren, net wat u het prettigst vindt. U kunt contact opnemen met mij, en ik neem het verder op met het gastouderbureau. U kunt ook eerst bij het gastouderbureau informatie opvragen (Gastouderbureau). De opvang van uw kind dient in ieder geval geregeld te worden via een gastouderbureau. Naast allerlei diensten die het gastouderbureau voor u, en mij verzorgd krijgt u hierdoor ook recht op subsidie van de overheid.Deze stelt het inschakelen van een gastouderbureau namelijk verplicht voor het toekennen van kinderopvang toeslag.

Waaraan moet een gastouder voldoen om voor uw kind gastouder te zijn?

Daar gelden verschillende regels voor, maar het belangrijkste is natuurlijk: een gastouder moet een verantwoorde opvang verzorgen voor uw kind. Interesse voor en enthousiasme naar uw kind staan voorop. Daarnaast moet de communicatie met u prettig en duidelijk verlopen.

De overheid stelt daarnaast natuurlijk ook wat eisen, waardoor u er in ieder geval zeker van bent dat ervaren en betrouwbare opvang voor uw kind gewaarborgd is.

Bijvoorbeeld de opleiding van de gastouder, Verklaring Omtrent het Gedrag van de gastouder en medebewoners van het gastouderadres. De gemeente heeft verder het opvangadres gecontroleerd op veiligheidsaspecten. Het gastouderbureau verzorgt de inschrijving in het Landelijk Register van Kinderopvang en Peuteropvang. Aan alle kanten zijn instanties betrokken bij een vertrouwde opvang voor uw kind.  Wat helemaal belangrijk is tenslotte, is dat u – en uw kind – zich prettig voelen bij mij. Daarvoor is een bezoekje als eerste stap een handig begin van een mogelijk langdurige relatie.

Kan ik afwijken van het afgesproken opvangrooster voor mijn kind?

In overleg is er veel mogelijk. Vraag ernaar, en dan komen we er zeker uit.

Kan afhalen van school, of naar een sportvereniging georganiseerd worden

In overleg is er veel mogelijk. Vraag ernaar, en samen bekijken we hoe we een en ander oplossen. 

Files, vertragingen, wat nu?

Heel simpel, u komt dan gewoon wat later, en ik houd uw kind iets langer onder mijn zorg, geen probleem, en een berichtje is natuurlijk altijd handig 🙂

Mijn kind is ziek, wat nu?

Dat is naar. Neem even contact met mij op, en dan vinden we zeker een oplossing voor de opvang.

Geen antwoord of vraag gevonden?

Met onderstaand formulier kunt u mij contacten.